FLAMA DEL CANIGÓ. Símbol d'unió / unitat dels Països Catalans

Història de TRADICAT

 

TradiCat és una associació cultural sense ànim de lucre que distribueix la Flama del Canigó als pobles i ciutats de les comarques d'Osona i el Ripollès cada 23 de juny.

L'associació va néixer l'any 2003 a iniciativa de diverses persones voluntàries i entitats de les dues comarques que vetllaven perquè la Flama arribés arreu des que el 1966 va travessar els pirineus i es va començar a distribuir pel principat de Catalunya.

La constitució de l'associació facilita el treball en xarxa amb la resta d'associacions, grups i entitats que distribueixen la Flama a la resta de Catalunya, i permet ampliar la difusió i la defensa del seu significat.

En aquest sentit, els objectius de l'associació són:

- Potenciar, preservar i divulgar la Diada de Sant Joan.

- Promoure i organitzar l'Arribada de la Flama del Canigó i l'encesa dels Focs de Sant Joan als Països Catalans.

- Complementar i integrar a la Festa de Sant Joan, altres elements de la nostra cultura popular i tradicional.

- Obrir-nos a altres activitats de la nostra cultura tradicional i popular, potenciant altres festes i esdeveniments del costumari català.

- Apropar la nostra cultura tradicional i popular catalana als infants, adolescents i joves, procurant oferir-los aquesta com una forma per ocupar el temps lliure, i neutralitzar l'impacte negatiu de l'estat del benestar.


Les principals activitats de TradiCat són:

- la distibució de la Flama del Canigó a Osona i el Ripollès i les activitats de difusió que l'acompanyen,

- donar suport a altres activitats, moviments, iniciatives o entitats que treballen per a la difusió de la cultura popular i tradicional catalana.

Darrera actualització: